מפרט טכני לאיטום של גגות עם חומרים אקריליים
ישנם חומרים אקריליים שמתאימים לאיטום גגות משופעים, החסרונות בחומרים אלה הן שהם אינם עמידים תחת הצטברות של מים עומדים כולל מקומות בהם יש רטיבות על בסיס קבוע, כשאר אלה קורים, חומרים אקריליים מתרככים ופשוט מתקלפים לאט לאט מהגג.
ישנם גגות בהם מצטברות שלולוית של מים ממגוון סיבות כמו לדוגמא, מי גשמים, נזילה מדודי שמש וכמו כן ליד פתחי מרזבים, מקומות אלה חייבים טיפול עוד לפני עבודת האיטום המיוחלת.
חומרים אלה מעולים לאיטום של גגות במיוחד לגגות בטון חשופים, גגות משופעים וגגות קטנים, אך ישנה גם אפשרות להשתמש בחומרים אלה לאיטום גג עם שטח גדול יותר.
היתרונות הבולטים והעיקריים של חומרים אקריליים אלה הוא הקלות שניתן לעבוד איתם והגוון הלבן שלהם שבעצם מבטל את הצורך בהלבנה של הגג. ניתן להשתמש בחומרים האלה לאיטום גג שמצופה בזפת ואו ביריעות ביטומניות למרות שהאחיזה שלהם על משטח שהוא מבטון יהיה תמיד חזק יותר בעקבות ההיאחזות והספיגה המשופרת שיש להם בעומק התשתית.
בגגות בהם יש מנועים של מזגן, דודים, צנרות וכו' שבהם לא ניתן לבצע איטום ביריעות, אפשר תמיד להשתמש בחומרים אקריליים לאיטום כמובן בתנאי שאין בעיות של שיפועים או הצטברות של מים בין אותם מתקנים.
אין לבצע את העבודה בשום מקרה בו ישנו חשש לגשם לאחר עבודת האיטום, מכיוון שעבודת איטום לוקחת בין יומיים לשלושה, צריך לתכנן את הביצוע של העבודה לתקופה כזאת שבה לא צפויים גשמים בין שבוע לעשרה ימים.
ואם ישנו גג שהוא משופע, עדיף לוותר על חומרים אקריליים ולבצע את העבודה בעזרת חומרים פוליאוריטניים.
קצת על המפרט הטכני
ניקיון הגג לפני תחילת העבודה – יש לבצע ניקיון יסודי של הגג לפני כל תחילת עבודה, את הניקיון יש לבצע באמצעות מטאטא עם שערות גסות (מטאטא כביש) לאחר מכן צריך לשטוף את השטח עם מים ולהמתין עד שהמשטח יתייבש לגמרי.
תיקון של שקעים – יש לבצע תיקון של שקעים קטנים במשטח, שקעים אלה ניתן לתקן באמצעות מלט שמעורבב עם דבק לטקס, הדבק אמור להיות בשיעור של 20% מהמכמות של המים אשר בתערובת.
צריך להסיר את כמובן את כל השכבה הישנה של האיטום מהאיזור שמיועד לעבודה כדי שהתערבות תתחבר לתשתית כמו שצריך. ישנם מקרים בהם נצטרך להוסיף יותר חול לתערבות במקרים בהם ישנה דרישה לתיקונים עבים יותר.
* צריך לתת לתיקונים להתייבש לגמרי לפני שאפשר להמשיך עם עבודת האיטום.
מריחה של שכבת יסוד – יש למרוח שכבץ יסוד על השטח של הגג וגם על הרולקות, שכבה זו מרוכבת מהחומר עצמו (החומר האקרילי) לאחר מכן יש להמתין עד שהחומר יתייבש לגמרי.
* יש למרוח את הגג והרולקות בשכבה ראשונה של איטום בעובי של 1 קילו גרם למטר רבוע.
פריסת רשת אינטרגלס – בעוד שהשכבה הראשונית של חומר האיטום טריה, יש לפרוס רשת אינטרגלס, יש לפרוס רשת זו על כל המשטח בו מתבצעת העבודה כולל הרולקות ולהטמיע אותה בתוך השכבה הראשונית בעזרת מברשת. יש לחלק את השטח לרצועות עבודה על מנת שלא לדרוך על השכבה הטריה בעת הנחת הרשת, זאת אומרת מריחה של שכבה ראשונה ברוחב של 1.20 מ', הטמעה של הרשת ושוב מריחה של שכבה ראשונית ברצועה נוספת.
* יש להמתין 24 שעות עד לייבוש מלא.
מריחה של שכבה שניה – יש למרוח את השכבה שהנייה של החומר בעובי של 1 וחצי קילוגרם למטר רבוע על גבי השכבה הראשונה ועד לכיוסי טוטאלי של כל רשת האינטרגלס.
הערות לעבודה
- לא למרוח שכבות עבות מדי.
- לוודא ייבוש מוחלט של החומר בשכבה הראשונה לפני מריחת השכבה השנייה.
- לאפר ייבוש סופי של האיטום (כשבוע ימים).
- לקרוא היטב את הוראות היצרן לפני השימוש.